Cruise control


Wat is een Gold cruisecontrol? Laten we het de persoonlijke snelheids-assistent noemen. Met een druk op de knop stelt u de gewenste snelheid in, zodat uw voet van het gaspedaal kan en de aandacht volledig bij het verkeer is. De cruisecontrol houdt de snelheid vast waardoor snelheids-bekeuringen kunnen worden voorkomen. Ontspannen rijden en ontspannen aankomen dus, ook met de caravan of aanhangwagen.

  • Universeel
  • Canbus aangestuurd
  • Vrijwillige snelheid begrenser
  • Verplichte snelheid begrenser

Soorten cruise control

Cruise control

De cruisecontrol houdt de snelheid vast waardoor snelheids-bekeuringen kunnen worden voorkomen. Ontspannen rijden en ontspannen aankomen dus, ook met de caravan of aanhangwagen.


Bediening

Het idee achter de cruisecontrol is allereerst dat u comfortabel kan rijden, zowel korte als lange afstanden. Daarom besteden we er bij John Gold tijd aan dat niet alleen de cruisecontrol, maar ook onze bedieningen goed en prettig functioneren. 


Speedlimiter

Bij begrenzing uitsluitend op snelheid blijft het mogelijk de motor onnodig veel toeren te laten maken. Behalve significant meer brandstofverbruik en uitstoot levert dit weinig op. Daarom begrenst de nieuwe MultiLimiter het toerental, al dan niet gecombineerd met een vaste eindsnelheid, veilig via de CAN-bus.


MultiLimiter, zes configuraties toerenbegrenzing, met of zonder begrenzing op eindsnelheid, maakt een veel ruimere besparing mogelijk dan begrenzing op snelheid alleen. 

Deze multilimiter kan in zes configuraties worden geleverd, bijvoorbeeld met geïntegreerde cruise control. Natuurlijk blijven wij de limiter die enkel de eindsnelheid begrenst ook leveren.
 

VOORDELEN:
 

  • Ontspannen rijden, minder kans op bekeuringen, veilig thuiskomen
  • Uit te breiden met stuurkolom bediening met handige voorkeuzetoetsen om vrijwillige limiter toe te voegen; de kans op bekeuringen wordt verder beperkt
  • Uit te breiden met geïntegreerde cruise control voor verhoogd rijcomfort.